YouTube Vanced și alte alternative fără reclame, blocate de Google

Scris de | 16 aprilie, 2024
YouTube Vanced și alte alternative fără reclame, blocate de Google

YouTube a anunțat oficial că a început activ să blocheze aplicațiile de mobil care permit vizionarea conținutului de pe platforma sa fără afișarea de reclame. Astfel, cei care folosesc în continuare YouTube Vanced sau alte soluții de mobil care permit ocolirea limitărilor aplicației oficiale vor începe să întâlnească probleme în utilizarea acestora. O soluție similară a fost aplicată anterior și asupra extensiilor de tip ad-block pentru browser de pe desktop,

La fel ca în cazul utilizatorilor de ad-block, YouTube Vanced și alte aplicații de mobil vor începe să întâmpine probleme

Conform reprezentanților YouTube, cei care folosesc aplicații terțe pentru a accesa YouTube fără reclame vor începe să întâmpine probleme de încărcare a conținutului, sau chiar mesaje care să blocheze vizionarea. Noile termene și condiții ale YouTube nu permit astfel de aplicații pentru accesul la clipurile de pe platformă. Desigur, alternativa este utilizarea YouTube cu un abonament Premium activ.

Google justifică astfel de acțiuni prin încercarea de a proteja veniturile creatorilor de conținut care activează pe platformă. De asemenea, prin afișarea de reclame sau prin plata abonamentului Premium, serviciul poate să rămână accesibil în mod gratuit pentru miliarde de utilizatori, spun reprezentanții companiei:

Bună tuturor,

Ne intensificăm măsurile împotriva aplicațiilor terțe care încalcă Termenii de Serviciu YouTube, în special aplicațiile de blocare a reclamelor.

Utilizatorii care utilizează aceste aplicații terțe pot întâmpina probleme de buffering sau pot vedea eroarea „Următorul conținut nu este disponibil pe această aplicație” atunci când încearcă să vizioneze un videoclip. Dorim să subliniem că termenii noștri nu permit aplicațiilor terțe să dezactiveze reclamele, deoarece acest lucru împiedică creatorul să fie recompensat pentru vizionare, iar reclamele pe YouTube îi ajută pe creatori și permit miliarde de oameni din întreaga lume să utilizeze serviciul de streaming. De asemenea, înțelegem că unii oameni preferă o experiență complet fără reclame, de aceea oferim YouTube Premium.

Permite accesul aplicațiilor terțe la API-ul nostru numai atunci când respectă Termenii de Serviciu pentru Serviciile API, iar atunci când găsim o aplicație care încalcă acești termeni, vom lua măsuri corespunzătoare pentru a proteja platforma noastră, creatorii și spectatorii.

Echipa YouTube

Etichete: , ,

Sursa: YouTube